V čom tkvie tajomstvo skvelo chutiacej kávy?

Reštauratéri a šéfkuchári z celej Európy, ktorí chápu vplyv filtračných systémov na kvalitu vody a v konečnom dôsledku aj na jedlá a sprievodné nápoje, si vyberajú zariadenia firmy Culligan.

Zatiaľ čo donedávna ľudia chodili kvôli dobrému jedlu do reštaurácií s kompletnými službami, štúdie ukazujú, že v súčasnosti sa ľudia preorientovávajú na moderné kávové trendy, ktoré sú vo všeobecnosti nastavené v kaviarňach a moderných bistrách.

Spotrebitelia, ktorých do reštaurácií priťahuje kuchyňa a atmosféra, zvyčajne pijú kávu na obed alebo večeru v spoločnosti kolegov, klientov, rodinných príslušníkov alebo priateľov.

V Culligan chápeme, akú rolu hrá skvelá chuť kávy v úspechu každej reštaurácie ako príjemného a relaxačného nápoja, ktorý pomáha stimulovať pozitívnu náladu a dobrú konverzáciu.

Je nesmierne dôležité, aby reštaurácie mali vodu najvyššej kvality, ktorá zaručí skvelé výsledky so širokým výberom kávy, od tradičných až po moderné verzie, ako sú Latte, Café au lait, Mochaccino, Espresso a dokonca aj studené druhy.

Pre mnohých ľudí, ktorí dnes stolujú vonku, je nevyhnutná správna káva, ktorá dopĺňa ich obľúbený dezert, zatiaľ čo niektorí radšej nahradia dezert kávou podľa vlastného výberu.

Podobne je to aj s najžiadanejšími odrodami čaju, kedy každý z nich má obrovský úžitok, ak je vyrobený z vody upravenej zariadením Culligan.

Čo teda robíme, že reštauratéri v celej Európe si vyberajú práve Culligan zariadenia, aby zlepšili chuť jedál a nápojov v ich reštauráciách, bistrách a kaviarňach?

Stručne povedané, zásadne odstraňujeme minerály, tvrdosť, chlór a usadeniny, ktoré sú prítomné v mnohých mestských vodovodoch.

Ak to neurobíte, dosiahnete to, že kvalita vašich jedál a nápojov výrazne utrpí, v dôsledku čoho riskujete, že sklamaní zákazníci odídu a už sa nevrátia.

Jedným z najškodlivejších prvkov pre vodu v každej reštaurácii je chlór, ktorý sa ľahko spája s organickými látkami a vytvára vedľajšie produkty, ktoré dodávajú nápojom „zemitú“ alebo „plesnivú“ príchuť.
Chlór mení vôňu a chuť kávy tým, že oxiduje aromatické látky a oleje a zvyšuje kyslosť. Medzitým nadmerná alebo nedostatočná extrakcia počas procesu varenia v dôsledku celkového množstva rozpustených pevných látok vedie k slabej, kyslej alebo horkej chuti kávy.

Navyše, vysoká tvrdosť môže viesť k extrakcii nadmerného množstva oleja, čo zanecháva na povrchu kávy olejovú škvrnu. A to veru nie je to, čo chce zákazník vidieť alebo ochutnať.

Ak máte akékoľvek pochybnosti o kvalite vody vo vašej reštaurácii, kontaktujte Culligan ešte dnes, aby sme vám pomohli nájsť to správne riešenie pre vás a vašich zákazníkov.

ZDIEĽAŤ TENTO ČLÁNOK

Podobné príspevky