Výhody varenia s filtrovanou vodou

Chutnejšie a sýtejšie jedlá prinútia vašich priateľov a rodinu zaujímať sa, v čom tkvie vaše tajomstvo.

Pri príprave jedla na sviatky chcete na svojich hostí zapôsobiť jedlami s najlepšou chuťou. Vedeli ste však, že kvalita vody je kľúčovým faktorom pri podávaní dokonalého jedla?

Okrem toho, že tvrdá voda zanecháva na riade fľakaté škvrny, ovplyvňuje aj vaše varenie a pečenie.

Čítajte ďalej a dozviete sa, prečo je najlepšie používať v kuchyni filtrovanú vodu.

Filtrovaná voda

Filtrácia vody je proces čistenia, ktorý znižuje množstvo látok, ktoré môžu byť vo vašom vodnom zdroji.
Už viac ako 85 rokov systémy filtrácie vody Culligan zlepšujú kvalitu vody pre tisíce rodín na celom svete. Znižujú bežné kontaminanty ako:

  • Síra (zápach pripomínajúci zhnité vajce)
  • Chlór (chemická chuť a zápach)
  • Železo (kovová chuť)
  • Mangán (hnedá farba)
  • Sedimenty (plávajúce častice podobné piesku)

Plus ďalšie nečistoty ako:

  • Arzén
  • Šesťmocný chróm (je toxický, nachádza sa v priemyselnom znečistení)
  • Vedľajšie produkty z priemyslu a farmácie
  • PFOS a PFOA (perfluóroktánsulfonát a kyselina perfluóroktánová)

Zaujíma vás, ako to funguje?

Proces filtrácie vody

Existuje mnoho typov vodných filtrov špecifických pre rôzne potreby. V zásade však fungujú rovnakým spôsobom:

1. fáza: Najprv voda vstupujúca do domu prechádza cez predfilter. Tým sa odstránia väčšie častice, kontaminanty a nečistoty. Vrátane sedimentu a bahna.
2. fáza: Voda potom prechádza procesom na odstránenie chlóru. Chlór hrá dôležitú úlohu pri úprave komunálnej vody. Neutralizuje biologickú kontamináciu skôr, ako sa dostane k vám domov. Môže však spôsobiť, že pitná voda bude zle chutiť a zapáchať.
3. fáza: Filter s aktívnym uhlím zachytí ďalšie nečistoty vynechané v prvých dvoch fázach.
4. fáza: Nakoniec proces odstraňovania odpadu spláchne odstránené kontaminanty.

Proces zmäkčovania vody

Zmäkčovače vody využívajú iónovú výmenu na zníženie rozpustených minerálov, ktoré filtre nezachytia. Medzi tieto minerály patrí napríklad vápnik, horčík, železo a mangán.

Tu sú tri fázy:

1. fáza: Tvrdá voda vstupuje do nádrže so živicou.
2. fáza: Voda preteká cez lôžko guľôčok pokrytých iónmi sodíka.
3. fáza: Tvrdé ióny si vymieňajú miesta s mäkšími ,a tým sa eliminujú nečistoty vo vode.

Ako teda môžu tieto procesy ovplyvniť vaše varenie?

Varenie so zmäkčenou alebo filtrovanou vodou

Niektoré z výhod varenia s filtrovanou vodou zahŕňajú:

  • Lepšia chuť a vôňa
  • Vylepšená textúra
  • Sýtejšie farby
  • Znížené množstvo nečistôt a sedimentov

Poďme sa pozrieť na niekoľko konkrétnych príkladov.

Zelenina

Brokolica, mrkva, zelené fazuľky a mnoho ďalších druhov zeleniny sú pred varením svieže a chrumkavé. Prečo teda niekedy chutia mdlo? Problémom môže byť zlá kvalita vody.
Avšak filtráciou nadmernej hladiny minerálov vo vode môžete udržať vaše produkty čerstvé počas celého procesu varenia.

Ryža, rezance a fazuľa

Ryža, rezance a fazuľa nemajú samy o sebe veľkú chuť. Preto je kvalita vody používaná pri varení týchto jedál oveľa dôležitejšia.
Napríklad, ak voda zapácha ako skazené vajcia, vaše rezance môžu chutiť rovnako. Rovnako tak hnedá ryža alebo červená fazuľa môžu stratiť farbu kvôli minerálom v tvrdej alebo nefiltrovanej vode.

Pečivo

Nič nedokáže pokaziť recept na pečenie ako nefiltrovaná voda. Hoci presne dodržiavate pokyny a trikrát skontrolujte pomery, recept vám stále nemusí výjsť. Pravdepodobne je to chyba vašej vody.
Na pečenie a predovšetkým na chlieb, je nevyhnutná mäkká filtrovaná voda. Minerály ako vápnik, horčík a chlór v nefiltrovanej vode ovplyvňujú výkonnosť prísad, ako sú droždie. Tieto minerály menia lepkovú štruktúru cesta, čo spomaľuje proces kysnutia.
Filtrovaná alebo zmäkčená voda vám pomôže zakaždým upiecť kvalitné a chutné dobroty.

Nápoje

Mnoho populárnych nápojov má spoločnú zložku: vodu. A voda robí veľký rozdiel v chuti týchto nápojov.
Či už varené alebo lúhované, vyrobené so studenou vodou alebo zmiešané s ľadom, nápoje chutia najlepšie s filtrovanou vodou.

Filtrovaná voda Culligan

V Culligan chceme poskytnúť to najlepšie riešenie na úpravu vody pre vašu domácnosť, aby ste mali vždy k dispozícii bezpečnú a zdravú vodu na konzumáciu.

Vodný filter pre celý dom

Vodný filter Culligan pre celý dom poskytuje úžasné výsledky, pokiaľ ide o zmäkčovanie a filtrovanie vody vo vašej domácnosti.

Duálny systém sa zbavuje tvrdých minerálov, ktoré spôsobujú usadzovanie vodného kameňa, zároveň znižuje chlór, síru a iné nečistoty, ktoré prispievajú k zlej chuti a zápachu.

Filtračné systémy pitnej vody

Systémy pitnej vody spoločnosti Culligan redukujú bežné kontaminanty nachádzajúce sa vo vodovodnej vode.

Ich efektívny dizajn je možné pohodlne nainštalovať na rôzne typy miest. Čo vám dáva flexibilitu.

Máme veľa možností pre potreby každej domácnosti. Ako napríklad systém filtrácie Culligan UF Slim, alebo pokročilý systém filtrácie vody reverznou osmózou Culligan AC Slim.

Systémy na zmäkčovanie vody Culligan

Naše vysokokvalitné a účinné zmäkčovače vody sú najlepším riešením ako sa zbaviť tvrdej vody.

Vysokoúčinný zmäkčovač vody Culligan Evolife je obľúbenou voľbou. Prípadne v domácnostiach, kde bojujete s obmedzeným priestorom je výbornou voľbou Culligan Avenew.

Aby sme vedeli zvoliť to najlepšie zariadenie na zmäkčenie vody, ktoré bude vyhovovať vyšim požiadavkam, potrebujeme zohľadniť nasledujúce podmienky:

  • Tvrdosť vody
  • Veľkosť domácnosti
  • Stavebná pripravenosť (kanalizácia, elektrické napojenie…)

Každý z našich systémov a plánov inštalácie sú prispôsobené na základe vašich jedinečných potrieb na úpravu vody.

Začíname s filtrovanou vodou

Pri príprave akéhokoľvek jedla alebo nápoja vo vašej kuchyni zvážte systém filtrácie vody Culligan, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky. Ponúkame riešenia na mieru, ktoré zodpovedajú vášmu životnému štýlu, cieľom a rozpočtu.
Ak sa chcete dozvedieť viac a zistiť, ktorý vodný filter je pre vás ten pravý, kontaktujte nás na www.culligan.sk ešte dnes.

ZDIEĽAŤ TENTO ČLÁNOK

Podobné príspevky